Hoppa till innehållet

Nyheter

Unizon driver nu en kampanjen Oslagbart läge

Kvinnojouren i Boden vill vara delaktiga i den kampanjen. Vi har kontaktat fastighetsägare och kommer att sammanställa en styrgrupp som jobbar fram rutiner för att vi lättare skall kunna hjälpa våldsutsatta kvinnor och barn till eget boende. Vi har flera fastighetsägare som är positiva och vill vara med. Bostadsbristen skall inte tvinga kvinnor och barn att stanna hos män som slår. Tillsammans kan vi förändra och göra skillnad! 

 Unizons kampanj Oslagbart läge

Kvinnojouren bjöd på en gratis föreläsning med Frida Boisen

Tack alla ni som kom och lyssnade! 

 

 

 Våld mot närstående är ett enormt samhällsproblem. Det är många som utsätts, som lever i rädsla och som blir fråntagna både sin mentala och fysiska frihet. I Sverige dödas årligen runt tjugo personer av sin nuvarande eller tidigare partner. 

Eftersom våldet oftast sker i hemmen, bakom stängda dörrar, så krävs andra verktyg för att arbeta mot våld. Huskurage är ett sådant verktyg. Vi är tillsammans med fastighetsägarna i Boden engagerade i Huskurage. Genom att dela ut informaitonsblad, skrivit i bostadstidningar, på webbsidor osv om hur man som granne kan hjälpa till att stoppa våld. En dörrknackning eller ett telefonsamtal kan stoppa det pågående våldet och förhoppningsvis minska det fortsättningsvis.

Läs mer om Huskurage

Det finns inga nyheter att visa.

By Formsmedjan. Powered by Yago